In de kijker

Ontdek hier onze laatste nieuwsberichten.

Verjaardagscongres van BAPN in de Kamer

Ter gelegenheid van onze 30ste verjaardag presenteert het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding (BAPN) haar verjaardagscongres op 21 april in de Kamer. We blikken terug op 30 jaar armoedebeleid en participatie van mensen in armoede op het federaal niveau. We kijken vooruit en presenteren onze kijk op de toekomst aan de hand van een ‘Manifest met 7 strijdpunten tegen armoede, opgebouwd vanuit mensen met armoede-ervaring. Dit Manifest wordt de bundeling van onze aanbevelingen voor de volgende federale en Europese verkiezingen.

Lees Meer
Afbouw van het uitgebreid sociaal tarief zal armoede verdiepen

Op 6 februari besliste de federale regering om de uitbreiding van het sociaal tarief naar de verhoogde tegemoetkoming af te bouwen. Dit betekent dat zo’n 400.000 gezinnen met een inkomen onder of net aan de armoedegrens (of 800.000 mensen in totaal) straks nog verder de armoede worden ingeduwd. Voor de netwerken armoedebestrijding verenigd binnen BAPN is het onbegrijpelijk dat deze maatregel wordt afgebouwd zonder dat hiervoor een structureel beleid wordt tegenovergesteld.

Lees Meer
Bekijk Alles

Wie zijn wij

Belgisch Netwerk Armoedebestrijding

Vertrekkende vanuit de ervaring van en samen met mensen in armoede zet BAPN alles in het werk om armoede op federaal en Europees niveau te bestrijden. BAPN onderneemt acties en doet beleidswerk om de bestaande sociale, politieke en economische structuren te veranderen en alzo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Lees Meer

Contacteer Ons

Neem contact met ons op of bel ons om te ontdekken hoe we u kunnen helpen.

  • Adres: Vooruitgangstraat 333/6, 1030 Brussel
  • Tel: +32 (0)2 265.01.54
  • Email: info@bapn.be